Betonarme Havuz Fiyatları Neden Yüksek

07 August 2020 Yayımlayan : Sermedhavuz
Betonarme Havuz Fiyatları Neden Yüksek

Havuz yatırımı planlarken, farklılıklarını bilmek ve üç ana havuz türü olan beton havuz, vinil astar ve fiberglas havuz türleri hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda bulunmaktadır.

Sermed Havuz, Prefabrik havuz ve Fiplus panel havuz sistemleri üzerinde üretim ve satış yapmaktadır. Amacımız, ihtiyaç ve beklentilerinize göre, neyin daha iyi olduğunu görmeniz ve havuz konusunda daha bilinçli karar vererek, aileniz ve sevdikleriniz için, en uygun havuz seçimini yapmanızdır.

Beton Havuz Nedir?

Betonarme Havuz Fiyatları Neden Yüksek
Betonarme Havuz Fiyatları Neden Yüksek

Beton havuz; su, kum, çimento, taş ya da çakıl karışımıdır. Püskürtme yoluyla havuz kabuğu oluşturulmaktadır. Betonun püskürtülmesinin ardından kuruması yani sertleşmesi beklenmelidir. Bunun için en fazla 28 ila 30 güne ihtiyaç duyulur.

Betonun düşük gerilme mukavemeti olduğundan, bükme ve esnetme yapıldığında çatlaklıklar oluşmaktadır. Bunun olmaması için, betonun çelik ile çerçevelenmesi gereklidir. Böylece beton, bükülüp esneyebilen bir yapı oluşturur.

Betonarme Havuzun Kurulumu Nasıl Gerçekleştirilir?

Betonarme havuz kurulumu oldukça zahmetlidir. Zaman alıcı olması da diğer havuz türlerine göre dezavantajdır. Havuz kurulumu yapılırken, kullanılacak betonun, yerinde kuru şekilde karıştırılması ve basınçlı şekilde püskürtülmesi gerekir.

Beton havuzların yüzeyi gözeneklidir ancak dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Kurulumu ayları bulan bir süreci gerektirir. Havuz çukuru kazıldıktan sonra, zemine çelik çubuklar yani inşaat demirleri konur.

Demirlerin konulmasının ardından beton püskürtme işlemi gerçekleştirilir. Böylece beton havuzun boyutu şekillenir. Püskürtme beton havuz yüzeyine ıslak ya da kuru şekilde uygulanabilir ancak tabancayla yapılan uygulama kuru olmalıdır.

Beton dökülerek oluşturulan havuz yüzeyine fayans, taş, çakıl taşı gibi malzemelerle kaplama yapılabilir.

Sermed Havuz Fiplus panel prefabrik havuz seçenekleriyle maliyet olarak da %50 daha uygundur. Liner kaplama gözeneksiz yüzeyi sayesinde yosun ve alg oluşumunu önleyen bir yapısı vardır.

Beton Havuzun Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Beton havuzun diğer havuz türlerinde olduğu gibi hem artıları hem de eksileri bulunmaktadır. Beton havuzların görünümünü korumak için, zamana, paraya ve kişisel uğraşa gereksinim duyulur.

Beton havuzun avantajları;

  • Havuz kişiselleştirilebilir: Aranılan boyuta, şekle ve özelliklere göre değişim yapılabilir. Bir gitar şeklinde ya da farklı konseptlerle yapılabilir.
  • Dayanıklı yapıya sahiptir: Fiberglas havuzlara göre oldukça dayanıklıdır. Havuzun iç kaplaması, beton yapı kadar dayanıklı değildir ve maliyet oluşturacaktır.
  • Klasik görünümlüdür: Güzel ve klasik görünüme sahiptir. Bakımı düzenli şekilde yapılırsa, yosun ve alglerle baş edilebilir.

Beton havuzun dezavantajları;

  • Uzun sürede yapılır: Beton havuzun sadece betonlama işlemi 1 ayı bulmaktadır. İnşaat süresi daha da uzundur. Prefabrik havuz ve diğer havuz türlerine göre beton havuzlar 3 ila 6 ay arasında bir kuruluma sahiptir.
  • Yüzeyi serttir: İç yüzeyinin dayanıklı olmasına rağmen, pürüzlü bir yüzeye sahip olan beton havuzlar, özellikle çocukların cildi için iyi değildir. Sıvanın sürekli düzeltilmesi gerekir ancak bu da pürüzlü yapısını değiştirmez.
  • Bakım maliyeti: Kullanım süresince, sürekli bakım gerektirir. Gözenekli yapısı, alg ve yosun oluşumuna müsaittir. Tüm yüzeylerin fırçalanması gerekir. Rutin bakım geciktirilmeden uygulanmalıdır.
  • Yenileme sıklığı: Gözenekli yapısı yüzünden alg ve yosunlar, yüzeye gömülür. Buralara ulaşmak için sürekli kimyasal kullanılması gerekir. Bu da sürekli para ve zaman kaybı demektir. Havuz suyunun dengede kalabilmesi için su testlerinin düzenli yapılması gerekir. İç kaplamasının ömrü, kullanılan uyumsuz tuz, havuz suyundaki çözünmüş tuz yüzünden kısalmaktadır. Sıva her 10 ila 15 yıl arasında boyanması gerekir. Profesyonel destek alarak, asitle yıkama, kimyasal kullanma, yeniden yapılandırma, takip ve bakım gerektirdiği için oldukça masraflıdır.

Sermed Havuz, sunduğu prefabrik Fiplus panel havuz ürünlerinde, liner iç kaplaması kullanılarak, alg ve yosun oluşumu engellenmektedir. Gözeneksiz yüzeye sahip olduğu için bakım ve temizliği oldukça kolaydır.

Beton Havuzun Ortalama Maliyeti Ne Kadardır?

Betonarme havuz fiyatları, diğer havuz türlerine göre biraz daha maliyetlidir. Kurulum yapılmadan önce, hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. İnşa sahası kontrol edilir. İnşaat izni alınacaktır. Bu işlemlerin birçoğu, belli bir maliyetle yapılır.

Bunun dışında püskürtme beton havuz maliyeti, sıva maliyeti, güverte boya maliyeti, havuz döşeme maliyeti gibi birçok konu, beton havuzun maliyetini etkileyen faktörler arasındadır.

Bunların yanında havuz yapımı dışında, havuz sahibinin de sürekli harcaması gereken bir maliyet bulunmaktadır. Havuzun bakımı, temizliği, havuz aksesuarlarının temizlenmesi, yenilenmesi ve bunun gibi birçok birim, beton havuzlarda maliyeti artıran faktörler arasında yerini almaktadır.

Sermed Havuz ürünlerini yakından görmek, prefabrik Fiplus panel havuz ürünlerini yerinde görmek için, uzmanlarımızla iletişim kurabilir, hayalinizdeki havuz için, gerekli olan ön bilgiyi ve uygun tasarımı, uzman ve deneyimli ekibimiz ile tartışabilirsiniz.

Whatsapp Danışma Hattı
Hemen Arayın !